Solopiano

” Precis som tidiga Jarret är det bland annat de många sångbara melodierna som är en av de mest utmärkande dragen i Erik Slättbergs pianospel. Men där upphör också likheterna. Erik har ett helt annat anslag och temperament, som man gärna kunde kalla nordiskt.”

” Fram träder skimrande musik med mycket värme. Stämningsfull musik, som inte riktigt låter sig genrebestämmas. Lite jazz, något lite visartat, en liten skopa klassiskt och kanske något stänk pop. För musiken på Searching For Home har genre underordnad betydelse, viktigare är känslan musiken frambringar.” (Skivrecension av ”Searching For Home, Lira Musikmagasin #2, 2017)

Vill du anlita mig som pianist? Eller vill du ha en skräddarsydd lösning utifrån din specifika behov? Jag har ett stort kontaktnät, samt vana av många olika stilar och musiksammanhang. Kontakta mig så berättar jag mer. Nedan följer några förslag på vad dessa tjänster skulle kunna innebära:

Mingelpiano – Mingelpiano är musik som framförs i bakgrunden under exempelvis din fest, på ditt mingel eller på ditt café. Bakom pianot har jag möjlighet att bidra till en gemytlig stämning, utan att ta fokus från er samvaro. Jag har en bred och flexibel repertoar bestående av såväl jazz, som klassisk musik och pop.

Duo/Trio-sättningar – Små, smidiga sättningar har blivit min specialité. En smidig sättning låter oftast lagom starkt, och fungerar i regel lika bra både som i konsertform och i form av bakgrundsmingel. Ofta spelar jag med en sångerska, eller med en jazztrio, men sättningarna kan också specialutformas. Varför inte spana in min jazzduo Doo-Wop-A-Duo tillexempel?

Repertoarlista – Undrar du vad jag har på piano-repertoaren? Här finner du en repertoarlista över några av de verk som finns i repertoaren. Listan är inte på något sätt fullständig, men kan hjälpa till att ge en lite tydligare bild.

Solopiano – Som solopianist uppträder jag i mitt eget namn. Med snart två solopianoskivor ute har jag en stor egen repertoar, men jag framför även andras musik. Detta projekt är musik i improvisationens anda. Att sätta sig vid pianot och se vad som händer, utifrån nuets ingivelse. Det är mycket spännande projekt där musiken inte bestäms på förhand, och heller inte anpassas efter givna normer och stilar, och där det musikaliska uttrycket i sig är överordnat allt det andra. Ibland blir det mycket, ibland blir det lite. Stundom storslaget, stundom sparsmakat och meditativt. Ofta med en sammanblandning av jazz, pop och klassisk musik.