Om

MUSIC WITH ERIK HAR TVÅ HUVUDSAKLIGA VISIONER:

Den ena visionen är att kunna vara plattform för din musikaliska utveckling. Att bidra till att ge dig nya kunskaper, insikter eller perspektiv på ditt musicerande. Tjänsterna riktar sig till alla musikutövande – så det spelar ingen roll om du är professionell musiker eller bara utövar musik på fritiden. Har du någon gång haft en lektion eller ett möte med någon och gått därifrån med en engagerad och inspirerad känsla av att”wow, nu lärde jag mig verkligen någonting som jag inte kände till tidigare”? Det är den känslan jag hoppas kunna bidra med.
Den andra visionen är att tillhandahålla musikertjänster av hög kvalité. Kärnan i verksamheten är musikens inneboende kraft att beröra, förändra och att nå lyssnaren på ett sätt där musiken gör en positiv skillnad på helhetsupplevelsen. Men för Music With Erik är det lika viktigt att ge kund och mottagare ett positivt intryck genom ett bra bemötande, samt genom att vara organiserad, punktlig och väl förberedd.

MER OM ERIK SLÄTTBERG:

”Något av det största som går att uppleva är att få vara med när en annan människa växer. Att få vara en del av en annan människas utveckling. Musiken är ett fantastiskt redskap för att utvecklas – inte bara i sitt musikutövande utan även som människa.”

Fotograf: Anders Nordquist.

Om jag skulle beskriva mig själv med några få ord skulle jag säga att jag är kreativ, strukturerad, detaljmedveten och att jag gillar människor. Jag är född på Sveriges västkust 1989, strax utanför Göteborg. Som 13-åring gjorde gitarren intåg i mitt liv. Några år senare visade det sig att pianot i själva verket passade bättre för min idérika hjärna. Den stora kontrollen över harmoniken, att kunna fylla ut och ha ett instrument nära kopplat till kompositionen lockade mig och gjorde pianot till ett självklart val. Efter många timmars övande och tio års musikstudier är jag nu bosatt i Örebro och verksam som musiker och pianopedagog. På senare år spelar jag även orgel.

Både som musiker och som lärare ligger mycket av det stora för mig i att vara en del andra människors resa och kunna bidra till att dom växer. Det är även genom detta jag själv växer och blir bättre på det jag gör.

Som person har jag under många år lockats av nya att utforska hur man höjer sin prestation när man spelar musik. Att ständigt utmana, utveckla och förbättra det jag lärt mig. Att hitta dom mest effektiva övningsmetoderna, samt lära ut dessa till mina elever.

Musiken är en central del av mitt liv. För mig framstår den som ett språk – där jag har chans att kommunicera, och dela sådant med andra som inte alltid går att uttrycka i ord. En rätt så viktig kommunikationsform kan jag tycka. Musiken har dessutom förmågan att förena människor.

Det spelar ingen större roll vad jag spelar, så länge jag tycker det är bra så är det ”bra”. Jag har varit verksam i många olika genrer, men min egen musik tycks landa i någon slags personlig blandning av jazz, pop och klassisk musik.

ÖVRIG INFORMATION OM ERIK: 

Ålder: 35 år 
Bor i: Örebro (Sverige) tillsammans med min fru
Huvudinstrument: Piano, Keyboard, Orgel
Spelar även: Sång, Gitarr
Huvudsakligen verksam som: Pianopedagog, Musiker, Kyrkomusiker
Har drivit Music With Erik aktivt: Sedan 2017 

Musikutbildning:
Gymnasium med musikinriktning - Fässbergsgymnasiet
Folkhögskola 2 år - Billströmska Folkhögskolan
Musiklärarexamen - Örebro Universitet (Legitimerad musiklärare)
Kyrkomusikerutbildning - Hjo Folkhögskola (pågående)