Om

MUSIC WITH ERIK HAR TVÅ HUVUDSAKLIGA VISIONER:

Den ena visionen är att kunna vara plattform för din musikaliska utveckling. Att bidra till att ge dig nya kunskaper, insikter eller perspektiv på ditt musicerande. Tjänsterna riktar sig till alla musikutövande – så det spelar ingen roll om du är professionell musiker eller bara utövar musik på fritiden. Har du någon gång haft en lektion eller ett möte med någon och gått därifrån med en engagerad och inspirerad känsla av att”wow, nu lärde jag mig verkligen någonting som jag inte kände till tidigare”? Det är den känslan jag hoppas kunna bidra med.

Den andra visionen är att tillhandahålla musikertjänster av hög kvalité. Kärnan i verksamheten är musikens inneboende kraft att beröra, förändra och att nå lyssnaren på ett sätt där musiken gör en positiv skillnad på helhetsupplevelsen. Men för Music With Erik är det lika viktigt att ge kund och mottagare ett positivt intryck genom ett bra bemötande, samt genom att vara organiserad, punktlig och väl förberedd.

 TJÄNSTER:

Videokurser – Videokurser är ett fantastiskt sätt att få snöa in lite mer på ett visst område, och att få göra detta helt i sin egen takt, helt när det passar en själv! I videokurserna får du högkvalitativt innehåll och en genomtänkt plan på vad du ska lära dig, tillsammans med övningar, lektionssammanfattningar och noterade exempel.

Shop – Shopen består av den musik som getts ut via Music With Erik fysiskt, samt ett not-bibliotek där du snabbt och enkelt kan köpa noter via PDF och skriva ut. Det går också bra beställa not-arrangemang eller transkribering av annan musik om du önskar.

Pianolektioner – För dig som befinner dig i eller nära Örebro så finns det möjligheter att ses IRL och boka in en lektion! Det är en mycket bra och populär möjlighet att utveckla sitt pianospel. Samtliga lektioner är individanpassade. Erbjuder även undervisning i närliggande områden så som musikteori, komposition eller textskrivning. Grundlig information om pianolektioner finner du via länken.

Rådgivning/Coaching – Du kan när som helst kontakta Music With Erik om du har frågor om något som rör musik, eller om du önskar rådgivning eller coaching kring musik eller musicerande.

Musik – Här hittar du information om de musikprojekt som Music With Erik är inblandade i. Kom också ihåg att det kan finnas möjlighet att skräddarsy lösningar efter dina behov.

Bloggen – är ett ställe där Erik delar med sig av sina tankar. Bloggen har två syften. Dels är det ett ställe där Erik har möjlighet att vara lite mer personlig. Men också ett rum för att ge nya insikter, tips och idéer kring följande områden: I bloggen lär dig du hur du ska optimera din övning, utveckla din kreativitet, inspiration samt förmågan att improvisera. Du lär dig också nya mentala “kompasser” som gör det lättare för dig att hantera musicerandet, samt mycket av det där andra som rör musikerskap – så som hur du skapar bra arbetsrutiner, och hur du får energin att räcka till när du turnérar.

MER OM ERIK SLÄTTBERG:

”Något av det största som går att uppleva är att få vara med när en annan människa växer. Att få vara en del av en annan människas utveckling. Musiken är ett fantastiskt redskap för att utvecklas – inte bara i sitt musicerande utan även som människa.”

Fotograf: Anders Nordquist.

Om jag skulle beskriva mig själv med några få ord skulle jag säga att jag är kreativ, strukturerad, detaljmedveten och att jag gillar människor. Jag är född på Sveriges västkust 1989, strax utanför Göteborg. Som 13-åring gjorde gitarren intåg i mitt liv. Några år senare visade det sig att pianot i själva verket passade bättre för min idérika hjärna. Den stora kontrollen över harmoniken, att kunna fylla ut och ha ett instrument nära kopplat till kompositionen lockade mig och gjorde pianot till ett självklart val. Efter många timmars övande och tio års musikstudier är jag nu bosatt i Örebro och verksam som musiker och pianopedagog.

Både som musiker och som lärare ligger mycket av det stora för mig i att vara en del andra människors resa och kunna bidra till att dom växer. Det är även genom detta jag själv växer och blir bättre på det jag gör.

Som person har jag under många år lockats av nya insikter och perspektiv. Att ständigt utmana, utveckla och förbättra det jag lärt mig. Efter år av att testa olika övningar och ingångar, både inom musiken och på det personliga planet, så erbjuder jag nu även coaching/rådgivning, samt e-kurser inom mer nischade musikaliska områden.

Musiken är med mig i alla lägen av livet. Ibland är den vacker, ibland rolig, innerlig, tokig, svängig, behaglig, kärv, mörk, mysig eller på annat sätt intressant. Musiken framstår för mig som ett språk – där jag har chans att kommunicera, och dela sådant med andra som inte alltid går att uttrycka i ord. En rätt så viktig kommunikationsform kan jag tycka. I hur många andra lägen än inom konst får vi chans att ge plats för något annat än våra huvuden och det rent intellektuella?

Det spelar ingen större roll vad jag spelar, så länge jag tycker det är bra så är det ”bra”. Jag har varit verksam i många olika genrer, men min egen musik tycks landa i någon slags personlig blandning av jazz, pop och klassisk musik.

ÖVRIG INFORMATION OM ERIK: 

Ålder: 33 år 
Bor i: Örebro (Sverige) 
Huvudinstrument: Piano, Keyboard, Orgel
Spelar även: Sång, Gitarr, Bas
Verksam som: Musiker, pianopedagog, kompositör 

Musikutbildning:
Gymnasium med musikinriktning - Fässbergsgymnasiet
Folkhögskola 2 år - Billströmska Folkhögskolan
Musiklärarexamen - Örebro Universitet (Legitimerad musiklärare)
Kyrkomusikerutbildning - Hjo Folkhögskola (pågående)

Övriga färdigheter och meriter: 
Arrangering av befintlig musik 
Coaching
Flytande engelska 
Foto och redigering
Komposition av beställningsmusik 
Notläsning 
Transkribering av musik 

Datorprogram jag behärskar: 
Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Adobe Premiere, Google Presentation, Main Stage, Logic Pro, Open Office, Sibelius 

Utmärkelser/övrigt:
2015: KMA-stipendiet
2018: Folk At Heart-stipendiet för gruppen Hello Ocean.
Scroll Up